söndag 24 juni 2007

Så var det måndag igen!

Så var man tillbaka i arbetet igen....känns konstigt att man redan har haft två veckor av årets semester. Var underbart att vara två veckor på Kreta dock fruktansvärt varmt.
Satt på en bar i lördags och följde NHL draften och kul för en GSK kille som Simon att gå så pass tidigt som nummer 39.
17 svenskar blev under helgen draftade och det är 13 mer än vad Finland lyckades få fram.
Man kan undra vad som händer i finsk hockey för tillfället.....En stängd finsk liga skulle få fram mer unga killar men resultatet har blivit tvärt om. Trots att klubbarna inte riskerar att ramla ur så fortsätter de att värva klass spelare istället för att plocka fram egna juniorer.

Nu skall man jobba i 2 veckor innan det är dags för 2 veckor semester och 3 veckor av pappaledighet...

Följer stenhårt vad som händer med Friborgs kamp för GSK emot kommunen och det är kul att se att herr Kruuse låter sin son föra hans talan. Men är det rätt av en kommunanställd att låta sin son få del av alla dokument angående GSK?

3 kommentarer:

K Kruuse sa...

Hej Du!
Jag tycker det är kul att folk engagerar och "slåss" för att idrotten skall ha en prioriterad plats i samhället. Tyvärr blandar du lite väl friskt i dina inlägg.
Några justeringar är på plats:
- OIKs handlingar är offentliga.
- Att verka för en positiv fritid innebär inte nödvändigtvis att alla satsningar skall göras på en ishockeyförening. Kommunen satsar årligen nästan 3 miljoner i driftkostnad på ishallen, lägg därtill övriga bidrag som GSK erhåller. Jag sätter inga pinnar i hjulet för GSK, ser däremot till att de behandlas likadant som andra (= tillämpa Kommunallagen).
- Det kunde vara intressant att föra en debatt med idrotten i fokus men där argumenten är korrekta. Det skulle jag gärna ställa upp på. Det skulle kunna gynna både idrotten generellt och GSK i synnerhet. Denna uppmanin
- Kommunens bidrag är inte avsedda att stödja vuxenverksamhet vuxenverksamhet eller "elit". När några supportrar ondgör sig över tidig is eller inte så avses att A-laget ska kunna träna men argumenten handlar om vad ungdomarna skall göra. Jag får inte ihop detta. Jag har uppmanat GSK att tillskriva fritidsnämnden för att diskutera vilken issäsong som ska gälla i Gislaved. Jag har också tagit fram jämförande material med GSKs konkurrenter. Vi väntar på skrivelse från GSK.
- Tro det eller ej så håller jag båda tummarna för GSK.
Slutligen hoppas jag att du kryat på dig efter Greklandsresan.

Anders Friborg sa...

Man undrar om det verkligen är Kent som har skrivit detta. Språket tyder på att det är han men att kalla GSK för OIK, kanske han har rört ihop det med Osby IK.

Jag tror faktiskt att KK håller tummarna för GSK. Det gör det ännu obegripligare varför inte GSK kan få is i god tid innan seriestart. Tror ni att Tingsryd och Troja behöver bråka med kommunen för att få isen frusen i tid? Jag kan inte fatta det. Om det rätt skulle kosta kommunen 90.000 kr som KK hävdar så kan det kunna rymmas inom budgeten om bara viljan finns.

Det finns någon form av agg mot GSK i delar av samhället, jag kan inte fatta varför. Hockey är något som engagerar och som har en otrolig bred folklig förankring. GSK har spelat hockey sedan 1952 och tillfört männinskorna i Gislaved massor av glädje. Varför inte bygga vidare på det och ge klubben en hjälpande hand?

De senaste tre säsongerna har GSK begärt att få is tidigare än vad Fritid anser vara "normalt" så det kan inte vara en nyhet för KK.

KK verkar heller inte förstå att A-laget och ungdomssektionen är samma sak, allt hänger ihop. Det är en kedja där man inte kan ta bort någon länk. Därför är att motarbeta a-laget också att motarbeta ungdomarna.

Tommy sa...

Det är väl inte för intet han har initsialerna KK. Hans högsta önskan är väl att lyckas försätta GSK i KK...